U Svetoj Nedelji održana akcija "Reciklirajmo zajedno"

 

U ponedjeljak 12.06.2017. se u gradu Sveta Nedjelja održala akcija «Reciklirajmo zajedno» u organizaciji društava Tetra Pak®, tvrtke EKO - FLOR PLUS d.o.o., te grada Sveta Nedelja.

Svi posjetitelji koji su donijeli 5 upotrijebljenih Tetra Pak ambalaža dobili su simbolični poklon.

U sklopu akcije posjetitelji su imali priliku saznati kako pravilno razvrstati otpad u kontejnere, koji su bili dio mobilnog reciklažnog dvorišta, kako se reciklira upotrijebljena Tetra Pak ambalaža, a najmlađi sudionici zabavljali su se na eko radionicama i kvizovima.

Cilj ovakvih događanja je prenijeti građanima poruku da otpad nije «smeće», već vrijedna sirovina koja se kasnije može koristiti u proizvodnji novih proizvoda kao i pojednostavljeni tehnološki postupak oporabe kako bi sudionici radionica dobili sliku što slijedi nakon što odvojimo pojedine vrste otpada na kućnom pragu, što je jedna od glavnih značajki kružnog gospodarstva.

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju, a posebice Dječjem vrtiću Slavuj iz Strmca na gostoprimstvu, Dječjem vrtiću Male Terezije na prekrasno ručno izrađenom poklonu, te Osnovnoj školi Strmec na zavidnoj razini znanja učenika prilikom sudjelovanja u eko radionicama i kvizovima.

EKO – FLOR PLUS d.o.o.